Coachtraject

Home | Over Jan Heerbaart | Coachtraject | Bewustwording | Vaardigheden | Contact

 

 

U kunt het werk van een coach misschien wel het best vergelijken met dat van een gids die een tijdje met u meeloopt en u helpt om de goede richting (terug) te vinden en u laat (in)zien hoe u de weg, die voor u ligt, het best kunt vervolgen. Als dat doel bereikt is, zit het werk van de gids erop en scheiden de wegen zich weer.

De weg die de coach met u volgt, het coachtraject, volgt drie a vier paden: intake, werkhypothese, bewustwording en (optioneel) het trainen van vaardigheden.

Intake. Om u te kunnen helpen bij het vinden van de goede richting nu en in de toekomst moet ik me als coach goed kunnen inleven in uw huidige situatie op het werk, privé en hoe u doorgaans met problemen omgaat. Daarbij is het ook belangrijk voor uzelf en voor mij om uw karaktertypering, uw MBTI profiel, te kennen. Van wezenlijk belang is het om het doel, uw doel, van deze coaching te weten. Wanneer vindt u dat deze personal coaching voor u succesvol is?!

Werkhypothese. Met de intake informatie ga ik aan de slag. Ik analyseer uw situatie en maak een plan van aanpak - een werkhypothese - die ik in de tweede sessie met u zal doornemen.

Bewustwording. In de tweede sessie bespreek ik met u de werkhypothese en beginnen we met het derde coachpad. Afhankelijk van de werkhypothese kan deze bestaat uit het bewustwordingsproces van uw persoonlijkheid, uw kwaliteiten en uw gedachtestromen.

Vaardigheden. Het vierde pad vaardigheden is optioneel en hangt af van het gekozen coachtraject. U kunt een of meerdere van de volgende vaardigheden trainen: relativeren, time-management, stress-handling, assertiviteit en relatie-communicatie.

Algemeen gesproken zullen vier tot acht sessies voldoende zijn om blijvend resultaat te verkrijgen. Één enkel advies is soms ook mogelijk (drie sessies), dan wordt de derde sessie gebruikt voor het stellen van een diagnose op basis van transformatie psychologie.

 

Ter informatie de Link naar Wikipedia: Coaching volgens Wikipedia U verlaat dan deze website.