Bewustwording

Home | Over Jan Heerbaart | Coachtraject | Bewustwording | Vaardigheden | Contact

 

 

Voice Dialogue

Ik haast me allereerst te vermelden dat het niet nodig is om deze achtergrond te kennen en te begrijpen. Voice dialogue is een uitstekende methode om iemand te helpen om meer bewust te worden van eigen motieven tot handelen en heeft al jarenlang zijn dienst bewezen. Het is geen methode waar je in moet geloven of die je eerst moet snappen om er door geholpen te kunnen worden. Voor wie geïnteresseerd is in wat voice dialogue is, waar het uit ontstaan is, volgt hier een korte toelichting.

Voice dialogue behoort tot de Transformatie Psychologie en heeft als historische achtergrond de ‘Humanistische’ Psychologie van Abraham Maslow met ‘Zelfverwerkelijking’ als doel. Hieruit heeft zich de Transpersoonlijke Psychologie ontwikkeld met een eigen visie op bewustzijn. Aan de ene kant stonden de exacte wetenschappen en aan de andere kant de oosterse tradities.

Gedurende de afgelopen vijftien jaar heeft zich een nieuwe zienswijze ontwikkeld, die Transformatie Psychologie is genoemd. Eigenlijk een synthese van de eerdere benaderingen met als resultaat een integratie van de energieën van lichaam, emoties en geest, die op basis van de energetica als een machtig instrument voor transformatie van bewustzijn werken.

Deze nieuwe Transformatie Psychologie is door Dr. Hal Stone en Dr. Sidra Stone geïntroduceerd. In zijn autobiografie (“Embracing Heaven and Earth”, 1985) beschrijft Hal Stone zijn ontwikkelingsgang van een Jungiaans analyticus naar Transformatie Psycholoog. Stone en Stone hebben inmiddels hun kennis en inzicht uitgedragen over heel de wereld. Het door hen ontwikkelde bewustzijnsmodel en de daarop gebaseerde methode, hebben zij Voice Dialogue genoemd.

 

Enkele interessante links m.b.t. Voice Dialogue: Voice Dialogue | Thuiskomen bij jezelf |U verlaat dan deze website.